Som en del av Stockholm Creative Edition öppnar Anki Gneib upp sin studio och trädgård och bjuder in till utställningen Green In Between. Här visas de nya produkterna Klocka, Rousseau och Via producerade av Nola.
I Edelweissförbundets gamla kapell på Östermalm i Stockholm har Anki Gneib sin studio. En plats med mycket historia och karaktär där societeter som Hilma af Klint och Louise Adelborg flitigt figurerat, något som inspirerat produktnyheterna för Nola. Planteringskärlet Klocka, granitbänken Via och möbelgruppen Rousseau utgör en avgörande del av utställningen Green In Between som visas till och med 29 september under Stockholm Creative Edition.
I sin studioträdgård har Anki Gneib skapat en inspirerande grön miljö, bland annat med det populära planteringskärlet Cacti från Nola. På innergården bjuds det även på kreativa samarbeten i form av musik och blomsterarrangemang.
– Tillsammans med Anki Gneib, som vi samarbetat med sedan länge, storsatsar vi på möbler för möten, aktivitet och rekreation i det gröna. Med denna trädgårdskollektion i gedigna material som kommer hålla länge, hoppas vi uppmuntra till mer uteliv, samt gröna oaser och urbana platser med hög arkitektonisk karaktär, säger Agneta Stake, grundare och produktutvecklingschef.
Klocka
Det nya planteringskärlet Klocka i sandjuten aluminium är en modern tolkning av klassiska prakturnor. Formen är inspirerad av Edelweissförbundets klockhus och klockväxter. Urnorna har ett reliefmönster som sveper runt formen och den generöst tilltagna kanten. Det minimalistiskt organiska mönstret kommer från det praktfulla Robinaträd som står mitt på innergården.
Rousseau
Den nya möbelgruppen Rousseau skapar med dess eleganta stålram ett tänkvärt möte mellan former som är både klassiska och moderna. Namnet för tankarna till trädgårdar eller ändlösa stunder i gott sällskap på en solig terrass. Möbelgruppen är skapad för att fungera i varierande miljöer, från uteserveringar och restauranger till gårdsplaner och trädgårdar.
Via
Den nya granitbänken Via bär även den referenser till trädgården där den ställs ut. Mer specifikt en äldre stenbänk utan tydlig historia som står på innergården. Vias form är inspirerad av romerska akvedukter och viadukter och har en stark arkitektonisk närvaro.