Klong presenterar Eva Schildts Cirkus - En lekfull och tidlös ljusstake

– Jag tycker om saker som kan ändra form och som kan användas vid många olika tillfällen och på olika sätt, säger Eva Schildt, formgivare och designer. Foto: Klong

Under hösten 2021 lanserar Klong den unika och lekfulla ljusstaken Cirkus, designad av Eva Schildt. Ljusstaken kommer i tre storlekar och i två olika utföranden. Den större varianten fungerar som golvljusstake och de två mindre lämpar sig bra för bord.

Från början var tanken att Cirkus bara skulle vara en golvljusstake men Eva Schildts förmåga att hitta kreativa och unika lösningar gjorde att arbetet utmynnade i en ljusstake i tre olika storlekar. Den svarta varianten har en svart silvrig yta vilket ger ett exklusivt uttryck. Med inspiration från sjömärken växte Cirkus form fram och blev en unik och tidlös ljusstake som passar i alla sammanhang och som bara blir vackrare med tiden.

bild
Foto: Klong

Eva Schildts signum är bland annat att designa produkter som kan förändras och skapa olika uttryck, likt hennes klassiska ljusstake Constella. Genom att vrida på halvcirklarna kan även Cirkus skapa olika uttryck. På så vis förändras ljusstaken och blir mer personlig. Cirkus är med andra ord inte statisk utan snarare lekfull. Lekfullheten tillsammans med formen har även gett ljusstaken dess namn, Cirkus.

 

bild
Golvmodellen. Foto: Klong