Maxat träbord

Foto: Max Lamb/ Hem

Pressinformation - 11 december 2019

 

HEMS MASSIVA MAX TABLE NU I SOLID ASK

 

Hem har nu ett andra samarbete med den brittiska designern Max Lamb: bordet Max Table. Bordet som skapades efter premissen att det ska tåla att någon dansar på det, uppdateras nu i ett nytt träslag, ask. 

Max Table uppdateras i en matt lackerad ask, som ger en naturlig ljus ton i skiftningar av vitt och gult med inslag av ljusbrunt. En lackerad askmöbel får en skimrande och karaktäristisk yta som blir vackrare med åren. Max Lamb har också formgivit en matchande bänk, en ny produktkategori för Hem, som kommer i samma träslag. 

– Med Max Table var vårt mål att skapa ett otroligt stabilt bord som, snarare än att bara vara en möbel, blir en del av den arkitektur och omgivning som det placeras i, säger Petrus Palmér, vd och grundare av Hem.

– Startpunkten för alla mina produkter och design är materialet. Mina idéer utvecklas ur en fysisk och utforskande process. Med Max Table började jag med en prototyp som skapades av ett fyra meter långt stycke kärnvirke. Jag blev besatt av trästyckets storlek, vikt och närvaro, säger Max Lamb själv om processen. 

 

 

Den hyllade brittiska formgivaren har tidigare formgivit serien Last Stool som lanserades 2015. Under årets upplaga av Milan Design Week presenterade Hem Last Stool i polerat stål tillsammans med det tillhörande bordet Last Table  och pallen uppdaterades med ytterligare två färger hösten 2019. 

 

PRODUKTINFORMATION MAX TABLE
Design: Max Lamb
Material: Solid/massiv matt lackerad ask
Mått: L: 300 cm x B: 102 cm x H: 76 cm

PRODUKTINFORMATION MAX BENCH
Design: Max Lamb
Material: Solid/massiv matt lackerad ask
Mått: L: 300 cm x W: 42 cm x H: 45 cm
 

 

 

Om Max Lamb
Max Lamb är en världsledande brittisk formgivare som kombinerar traditionella designmetoder med digital design. Max Lamb använder sig ofta av ovanliga och omfattande produktionsmetoder, som han ofta demonstrerar i videoklipp på till exempel YouTube. Han är känd för sitt mycket ovanliga förhållningssätt till naturmaterial, och bland annat hur han skapat unika tennmöbler genom att hälla tenn i spår av på sand och vulkanisk sten.

Lamb föddes 1980 i Cornwall och blev intresserad av design i ung ålder. Han växte upp på landsbygden, och naturen har alltid varit en viktig och central del för Lamb. År 2006 fick han sin magisterexamen i designprodukter från Royal College of Art. Sedan sin examen har han föreläst Industriell Design på Ecole Cantonale de Art de Lausanne i Schweiz, och på Royal College of Art i London.