Duo - en modern kollektion vaser och skålar

Foto: Georg Jensen

Duo är en kollektion moderna vaser och skålar framtagen av Georg Jensens designstudio i Köpenhamn. Namnet Duo refererar både till den uppfinningsrika kombinationen av munblåst glas och rostfritt stål och de fantastiska ljusspeglingar som skapas av den putsade stålkragen som pryder varje föremål. Speglingarna framhäver blomsterarrangemanget som både ser fylligare ut och omvandlas till en fängslande bordsdekoration.

 Duo-kollektionen är inspirerad av Georg Jensens vackra arv av silversmycken och de organiska formerna hos Henning Koppels tidiga verk, och är framtagen för att glänsa i olika storlekar - perfekt för alla miljöer - från det lilla bordet till en lockande hall.

 Duo-vasernas och -skålarnas generösa former gör dem lika perfekta för den rymliga festmiljön som för det privata hemmet där de skapar ett fängslande uttryck.

 "Duo-kollektionen speglar verkligen vår förmåga att ta fram hårda metallföremål med ett mjukt uttryck. Designen och materialen kombineras för att hylla naturens färger och former utan att deras naturliga skönhet försvinner. Vi hoppas att Duo ska kunna inspirera människor att vara kreativa och ta in naturen på ett nytt sätt i sina hem", säger Nicholas Manville, Chief Creative Officer för Georg Jensen.