Vestre lanserar flexibla bord och bänkar

Foto: Vestre

April GO är en kollektion av utemöbler som karaktäriseras av en tidlös och funktionell design. Serien är Svanenmärkt, vilket är i linje med Vestres fokus på hållbarhet. Våren 2020 utökas kollektionen ytterligare med ett rektangulärt bord som bjuder in till samtal, samt en ny version av den klassiska bänken, men utan rygg.

April Go är designad av formgivarna Espen Voll, Tore Borgersen och Michael Olofsson och speciellt framtagen för att passa i stadsrum i förändring där delarna enkelt kan flyttas och anpassas efter omgivningen. Stolarna i serien har dessutom en nätt ram som gör dem enkla att stapla. De nya möblerna följer kollektionens formspråk och gör det möjligt att bygga nya sittgrupper anpassade efter specifika miljöer. April Go finns idag bland annat placerad på Times Square i New York – ett av världens mest besökta turistmål – där möblernas smidighet gör att de passar väl in.

Vestre har ett starkt uttalat miljöengagemang – med ambitionen att bli världens mest hållbara producent av utemöbler. April Go-serien har uppfyllt kraven för de allra hårdaste miljömärkningarna, och bänken i serien är Svanenmärkt. I likhet med de övriga möblerna i kollektionen är det nya bordet och bänken tillverkade i skandinaviska träslag och värmegalvaniserat svenskt stål, som har 30 procent mindre utsläpp än det globala genomsnittet. Med en livstidsgaranti mot rost och en minimalistisk och stilren design skapar Vestre utemöbler för flera generationer framåt.