HTH sätter dansk designtradition i fokus

Foto: Mike Karlsson Lundgren

I HTH:s kök Nordic Spirit får dansk designtradition stå i fokus. Med ren och minimalistisk formgivning framhävs det skandinaviska designuttrycket och det gedigna hantverket. Nu visas de genomtänkta detaljerna i del två av HTH:s bildserie framtagen tillsammans med fotograf Mike Karlsson Lundgren och stylist Anna Leena Leino. 

Nordic Spirit är ett grepplöst och harmoniskt kök som präglas av de nordiska kökens signum – den mångsidiga och smarta användningen av trä. Kökets lameller bidrar till ett levande intryck och skapar tillsammans med de dolda insatserna en stilren atmosfär.

Varje lamell passerar minst fyra par händer för kvalitetskontroll innan den placeras på en lucka. Serien finns tillgängligt i fyra utföranden: Natur ek, Vit ek, Harmony dark samt Svart ek. Det slitstarka och underhållsfria materialet kan kombineras med flera moderna funktioner, och precis som med HTH:s andra koncept, går Nordic Spirit även att använda för att skapa stilsäkra badrummet med. 

HTH:s egna fabrik och produktion har sedan starten varit lokaliserad vid Ølgod på Jylland i Danmark, och i samma trakter produceras även Nordic Spirit. 96 procent av all ek som går in i produktionen används och det spill som blir tar fabriken tillvara på lokalt och omvandlar till ny energi.