Bernadotte & Kylberg skapar sovrumsmöbler för hästens

Foto: Hästen
Foto: Hästen
Foto: Hästen
Foto: Hästen
Foto: Hästen

Hästens har samarbetat med designduon Bernadotte & Kylberg sedan 2017 – ett samarbete som utmynnat i både exklusiva sängar och sängkläder. Nyligen presenterades också en kollektion med sovrumsmöbler som nytolkar den klassiska blårutan.

Möblerna i kollektionen kommer i en ljus och en mörk variant, och har fått samma namn som de två sängmodeller som Bernadotte & Kylberg formgivit för Hästens – Appaloosa och Marwari. Kollektionen består av sängborden Appaloosa nightstand och Marwari nightstand samt sidobänkarna Appaloosa bed bench och Marwari bed bench, som är tänkta att placeras vid sängens fotände. Möblerna i den ljusare Appaloosa kommer i ask med ben i svartlackerat rostfritt stål, medan de mörkare möblerna i Marwari är av valnöt och har ben i mässing.

bild
Foto: Hästen 

Bernadotte & Kylberg ville i sitt mönster och sängbordens kubistiska form skapa en abstrakt och grafisk tolkning av Hästens blåruta – den anrika sängtillverkarens ikoniska signum. Möblernas mönster ger en tredimensionell och grafisk känsla. De första skisserna på möblerna gjordes redan 2016, då de var tänkta som ett komplement, och är baserade på samma mönster som idag klär sängen Appaloosa.