Brickbord med inspiration från Japan

Foto: Kristina Dam

Inspirerad av den japanska designtraditionen och Edo-erans rökelselådor har Kristina Dam Studio föreställt sig en skandinavisk tolkning av de mångsidiga brickborden. Tre storlekar, flera funktioner, ett rent utseende. Det rektangulära bordet förvandlas till en lyxig bänk eller elegant pall när den toppas med kudden i läcker konjak nubuck. 

bild
Foto: Kristina Dam

Kristina Dam Studio arbetar bara med genuina, naturliga och noggrant utvalda material. Ett sant exempel på detta är det nya japanska brickbordet som produceras i mörkoljad ek. Som en extra designfunktion monteras brickbordet med synliga klämmor i rökt ek, vilket för ögat gör det till ett intressant bord att utforska, när de två färgerna möts.

bild
Foto: Kristina Dam

Den nya japanska kollektionen är en serie av tre. Brickborden kan användas som bord för vardagsrummet eller som ett sidobord samtidigt som de erbjuder en förvaringslösning under brickan. Borden kan också stylas i en skulptural harmoni med fler än en.

För det japanska brickbordet - M lanseras en kudde så att den kan användas som en bänk i korridoren eller i vardagsrummet.