Skargaarden utökar Alexander Lervik-designade serien Arholma

Inspirationen till serien, och dess namn, kommer från Arholma, en ö med en hemlig försvarsanläggning gömd inuti håliga klippor. Produkter som är designade för militär användning är vanligtvis skapade för att vara resurseffektiva, ha lång livslängd och samtidigt ha en enkelhet som kommer från en tydligt definierad funktion - vilket är talande även för utemöbelsserien Arholma. Foto: Skargaarden

Arholma är en minimalistisk matgrupp och loungeserie som passar lika bra i offentliga utomhusmiljöer som på det privata hemmets uteplats. I februari 2022 utökar Skargaarden serien med ytterligare stolar, bord, soffa och en solbädd. Loungeserien är gjord i galvaniserad pulverlackerad metallram med utomhustextilier för de tuffaste utomhuskraven

bild
Foto: Skargaarden

Arholma är designad av formgivaren Alexander Lervik. Hela serien har en genomgående och tydlig identitet i formen, som framhävs av en metallram i organisk formgivning - vilket ger ett omedelbart intryck av att möblerna hör ihop. De staplingsbara stolarna bidrar med flexibilitet och serien skapar en hög designgrad för utemiljön de placeras i.

Med den ursprungliga matbordsstolen ville formgivaren Alexander Lervik skapa en tidlös form som skulle vara både lätt och gracil.

bild
Foto: Skargaarden

– Jag hittade en identitet i formen som jag sedan tog med mig över till hela serien så att man känner att möblerna hör ihop, säger Alexander Lervik.

Den första stolen som lanserades i serien är en klassisk caféstol i rostfritt stål som är designad för utomhusbruk, men den kan också betraktas som ett test av hur minimalistisk en stol kan bli men samtidigt ha en särprägel. Som med alla Skargaardens möbler så är hållbarhet i alla aspekter kärnan i Arholma-serien. Möblerna är tåliga, resurssmarta och kommer med största sannolikhet aldrig gå ur tiden.