Raffinerade färger och exklusiv arkitektur i Venedig

Officine gullo -la vie en rose Foton: Serena Eller

En perfekt hem i  harmoni med raffinerade färger och exklusiv arkitektur. En unik våning i ett historiskt residens i hjärtat av Venedig

Arkitekterna Anna Covre och Frederic Tubau övervakade renoveringen av sin lägenhet i Venedig, som ligger i en historisk byggnad som rymmer ett kök med stor charm. Våningen kännetecknas av exponerade vita bjälkar som pryder det sneda taket, ett arkitektoniskt element som ger karaktär och äkthet till miljön. Tanken är att det harmoniserar med den moderna designen av köket, den verkliga mittpunkten i rummet.

 

 

Den valda färgen var skräddarsydd,Pantone "Cream Tan"   Till detta använde man en polerad koppar finish till kanter och handtag, filket ger en touch av lyx och sofistikering. Inredning och textilier är mestadels i ljusa färger, för att skapåa ljus och en välkomnande atmosfär.

 

 

I köket finns en professionell spis (OG Professional collection, modell 288 cm) inklusive två gasbrännare, en central "coup de feu" och en ventilerad ugn. Två induktionshällar kompletterar bänkskivan.. Köket förstärks ytterligare av en specialtillverkad fläkt som integrerats perfekt med rummet form. Bakom spisen finns ett speglat stänkskydd i stål med kromade armaturer.

 

 

Tvättområdet har ett halvinfällt handfat Med ett steg i satinerat stål och en dubbelstrålad kromkran, ett handfat i borstat stål och polerade koppardetaljer. Kylda lådor är dolda under köksöns bänkskiva, vilket ger en ren och snygg estetik.

 

På innergården frodas växter och blommor. Fasaden är i rosa puts, typisk för venetiansk arkitektur, med fönster och balkonger dekorerade med smidesräcken. De höga och smala fönstren ramas in av valv och stenpelare.

 

 

Med det här projektet hyllar Officine Gullo italienskt hantverk och design och den harmoniska fusionen mellan historisk arkitektur och samtida innovation.
Man har lagt fokus på att tradition och modernitet ska samexistera  Foton: Serena Eller

 

Copyright © 2024 Officine Gullo, Alla rättigheter förbehållna.

OFFICINE GULLO S.r.l
Via della Torricella 29, Antella - 50012 Bagno a Ripoli (FI), Italien.